Mими Стојаноска: Звучни спортски имиња од Македонија и регионот ќе учествуваат на ,,Трка на поезијата“

Во организација на здружението „Спортски мостови“, на 23-ти мај во Струга ќе се одржи првото издание на спортската манифестација ,,Трка на поезијата“. Првата трка на поезијата ќе се одржи под слоганот „Трчаме рецитираме“, а целта е подигање на свеста кај луѓето за важноста на физичката активност, како и промоција на спортот и трчањето. Учесниците ќе трчаат на пет и десет километри, трки од натпреварувачки карактер.

Деталите ги дознавме од Мими Стојаноска, претставник на здружението „Спортски мостови“.

Целиот разговор можете да го проследите на следново видео:

Извор: Плеј радио

фото: архива

Facebook Коментари