Мирослав Петковиќ: Режирајќи ја монодрамата ,,Инсомнија“ инспириран од делото на Димитрие Дурацоски, се соочив со несоницата што ја доживував во младоста

- Интервју, Локални
374

Во среда и четврток со почеток во 19:00 часот во НУ Центар за култура „Браќа Миладиновци“ – Струга премиерно ќе се одржи првата професионална претстава во продукција на струшкиот центар за култура, а со финансиска поддршка од Министерството за култура. Оваа монодрама e по текст на стружанецот Димитрие Дурацовски, односно е инспирирана од неговиот познат роман ,,Инсомнија“ во режија на Мирослав Петковиќ. Игра: Александра Пeшевска Драматургија: Јаков Попоски, Ѓорги Крстески, Ненад Јолдески.

Деталите ги дознавме од режисерот Мирослав Петковиќ.

Целиот разговор можете да го проследите на следниов линк:

Извор и фото: Play radio

Facebook Коментари