На инфективно во Охрид нема место, каде ќе се лекуваат пациентите од Струга и струшко?

- Локални
396

Четворица пациенти со симптоми на корона вирус од  струшко  вчера биле  вратени од охридската болница, поради недостиг на  место на Инфективно одделение. Струшката болница нема инфективно ниту има стручен кадар, епидемиолози и инфектолози  за лекување на пациентите со Ковид и бараат упатства од министерството за здравство, каде да ги праќаат пациентите.

„Ние нема да оставиме ниту еден пацинет непреегледан и незгрижен, Како што гледаме ситуацијата ескалира и расте бројот секој ден ќе имаме стручни состаноци, сме во контакт со министерот и чекаме наводно патека како да постапуваме“, вели Мухамед  Хасани директор на болница Струга, а пренесе телевизија ТВМ.

Целиот текст можете да го прочитате на следниов ЛИНК

Извор и фото: tvm.mk

Facebook Коментари