Николина Велкоска Глигороска- 2024 ќе биде година на бројни културни настани во Струга

- Интервју, Локални
1036

Во годината кога Центарот за култура ,,Браќа Миладиновци“ слави 65 години постоење, ќе се реализират многу настани од областа на културата, поголем дел од нив поддржани од Министерството за култура. Веќе ја имаме целосната слика, со оглед на тоа дека се објавени резултатите од конкурсот на министерството за проекти од национален интерес во областа на културата. Деталите ги дознавме од директорката струшкиот Центар за култура, Николина Велкоска Глигороска.

Извор и фото: Play radio

Facebook Коментари