Oва е програмата за првото издание на фестивалот N-H//LON во Струга

- Локални
127

„Времето е сега. Технологијата и дигиталните медиуми како алатки на современиот уметник даваат простор за создавање на нова генерација автори кои творат во духот на ова време.“- вака организаторите го најавуваат првото издание на фестивалот на  на дигитални уметности N-H//LON што ќе се одржи во Струга.


Фестивалот  има за цел да ги афиримира современите форми на изразување и креирање како видео арт инсталации, вирутелната реалност, 3D мапинг, мастер класови кои ќе третираат актуелни теми поврзани со технолошкиот развиток и електронската музика како адекватен и актуелен израз на нашето време.

Ова е најаваната програма:

14.06.2019 – Петок
Локација: Хангар

Ancient Methods
Andreas Hz
Kronom
Bodan Jamakoski

15.06.2019 – Сабота
Локација: Елен Камен

Herzel
Diah
JosS
Prince$$ Donatsu
-целосна програма наскоро

15.06.2019 – Сабота
Локација: Летна Сцена

DANIELA LA LUZ
Soul Case

15.06.2019 – Сабота
Локација: After Party на Брод
ПРОГРАМА НАСКОРО

Хала за Видео Арт:

Vince Fraser
Gurdun Mobus
New Born Film Agency Berlin
Македонски Артисти

Strugaonline

Facebook Коментари