Претставници на една од најголемите компании за телефони и технологија во посета на Општина Струга

- Локални
234

Вчера, во просториите на Општина Струга, претставници на Huawei ги претставија нивните проекти за паметните градови (Smart Cities) и дигитализацијата на секојдневниот живот. Во рамки на состанокот беа претставени решенијата кои работат на заедничка платформа за:

Smart Parking (паметно паркирање , менаџирање на паркинг местат преку апликации, GPS или Google Maps)
Smart water-supply management ( менаџирање на водоводот и водата)
WiFi на јавни места
Smart environment measuring points
Smart Street Lighting
City Bike project и др.

Меѓудругото,  се диксутираше и за придобивките кои ги носат овие проекти доколку се реализираат.

Извор: Општина Струга

Strugaonline

Facebook Коментари