ПСУ „Јахја Кемал“ и Општина Струга со еколошка акција го одбележаа 19-ти септември

- Локални
178

Учениците на ПСУ „Јахја Кемал“ заедно со општина Струга организираа еколошка акција.

,,Избравме едно од  местата каде има најмногу отпадоци,  и се ослободивме од ѓубрето, исчистивме отпад од нашата плажа. Учениците, наставниците и дел од општинските работници беа дел од оваа акција“

-Секој сака да има чиста и здрава околина. Секој отпадок што ќе го отстраните, открива нешто убаво. Тоа е наше место, наша планета и наша одговорност. Светскиот ден за чистење е организиран во 180 земји низ целиот свет, денес ние станавме дел од него.-додаваат од Јахја Кемал.

Strugaonline

 

Facebook Коментари