Седум медицински лица се заболени од морбили во Струга

- Локални
419

Седум медицински лица од Струга се заразени со морбили. Меѓу нив четири сестри од интерното одделение при Струшката болница, едно лице вработено на педијатрија и уште две, една докторка и сестра од Брзата помош. Дополнително уште четири медицински лица од болницата се водат како фебрилни или сомнителни дека се носители на морбили. Од интерното одделение каде што има најмногу заболени велат сите се откриени навреме и соодветно згрижени на лекување. -објави ТВ 24

Целиот текст можете да го прочитате на овој ЛИНК

Извор: ТВ 24

Фото: архива

Facebook Коментари