Струга го одбележа светскиот ден за борба против дијабетес

- Локални
264

По повод денешниот 14-ти ноември, Светски ден на дијабетичарите, во просториите на Црвен крст Струга се одржа предавање за дијабет од страна на д-р Мира КостојчиноскаПотоа, од 11;00 до 13:00 ,часот пред хотел Београд граѓаните имаа можност бесплатно да измерат шеќер во крвта.

Ова се активности кои Црвен крст  секоја година традиционално ги организира за одбележување на Денот на дијабетичари како и за превенција од ова заболување.

Strugaonline

Facebook Коментари