Струга се подготвува за ,,Водици“ , Светиот Крст во среда во 11:00 часот ќе биде спуштен во водите на реката ,,Црн Дрим“

- Локални
564
Струга се подготвува за големиот христијански празник Богојавление ,,Водици“.
Свеченоста на спуштањето на Светиот Крст во водите на реката Црн Дрим, во среда,  ќе се одржи во 11:00 часот од Чаршискиот мост.
Претходно, во црквата „Свети Ѓорѓи” ќе се одржи утринска богослужба и литургија, а во 10 часот и 30 минути верниците ќе тргнат кон мостот.
Пријавувањето на капачите ќе биде утрото во 9 часот пред хотелот „Београд”.
Среќниот фаќач на светиот крст ќе биде даруван со пригодни подароци од годинашниот кум на манифестацијата и спонзори.
Strugaonline

Facebook Коментари