Вечер на етнолошки документирани филмови во Вевчани

- Локални
112

Во петок (16-ти август) во Домот на културата во Вевчани ќе се одржи Вечер на етнолошки документирани филмови.

Програмата ќе запонче во 20 часот и 30 минути  со филмот „Возот за Миравци“ по сценарио, камера и режија на Д-р Владимир Боцев, а во прозводство на Музеј на Македонија.  Потоа ќе следува „Са О Рома“ од авторот Елзи Иванчич Дудин, во режија на Даниел Петровски, призводство на Романо Ило. Вечерта на Етнолошки документирани филмови ќе заврши со промоција на филмуваната реконструкција „Лазарице“ на авторот Бојан Петковски.

Strugaonline

 

Facebook Коментари