Во петок организиран протест на магистралниот пат Струга – Дебар во месноста Суво Поле (Кореја)

- Локални
263

Во петок, 19.07.2019, ЗЕПТ НАТУРА ЛАБ од Лабуништа ќе организира протест со почеток во 15 часот на магистралниот пат Струга – Дебар во месноста Суво Поле (Кореја).

Причина за протестот се каменоломите и уништувањето на природните убавини на планината Јабланица и нејзината околина.

StrugaOnline

Facebook Коментари