Во петок во Струга голема пролетна еколошка акција „Генералка викенд“

- Интервју, Локални
563

Од 12 до 14 мај годинава низ Македонија ќе се одржи голематa пролетна еколошка акција „Генералка викенд“, при што волонтери од 50 општини, училишта, невладини организации, како и од државни институции, јавни претпријатија и компании ќе учествуваат во собирање на расфрланиот отпад. Во оваа акција се вклучува и Општина Струга, во нашиот град на 12-ти мај волонтери ќе бидат ученици од основните и средните училишта, а деталите ги дознавме од Наташа Калајџиеска,соработник за управување со отпад во Општина Струга, а наш гостин беше и Владимир Нонески, ученик во шесто одделение во ОУ ,,Браќа Миладиновци“ кој ќе биде учесник во акцијата.

Целиот разговор можете да го проследите на следниов линк:

Извор и фото: Play radio

Facebook Коментари