Заврши деветтото „На зајдисонце“ во Трпејца

- Локални
53

 

Со настапот на ансамблот „Билјана“  и изложбата на  дел од создадените дела на минатогодишната Меѓународна уметничка колонија во Трпејца , беше заокружено  деветтото издание на манифестацијата „На зајдисонце“.

Публиката можеше да ги види делата на : Владисав Богичевиќ  и Јовица Костиќ од Ниш, Србија, Дражен Конатар од Бјело Поље , Црна Гора и нашите Ѓоко Симјаноски и Свето Стефановски.

Организаторот – Здружението „За Трпејца со љубов“ под покровителство на општина Охрид и финансиска помош на Министерството за култура и Делегацијата на ЕУ во Скопје во стандардниот термин од 20 до 28 јули понуди бројни културни и забавно – рекреативни настани кои привлекоа големо внимание  меѓу  гостите, охриѓани и мештаните.

Во соработка со НП „Галичица“ се одржа традиционалната прошетка по патеката „Чоколско“ а вечерта  настапи охридскиот бенд „Броз“ .

Strugaonline

 

Facebook Коментари