9-ти декември е неработен ден за сите граѓани

- Македонија
305

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ  („Службен весник  на  РМ„ бр.21/98 и 18/07), 8 декември 2019 година (недела), односно 9 декември 2019 година (понеделник), ‘’Св. Климент Охридски”, е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија.

Истовремено, Mинистерството за труд и социјална политика на граѓаните им го честита празникот “Св.Климент Охридски”.

Facebook Коментари