27-ми јануари е неработен ден за граѓаните припадници на српската заедница

- Локални
80

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник  на  РМ„ бр.21/98 и 18/07), 27 јануари 2020 година (понеделник), Свети Сава е неработен ден за граѓаните припадници на српската заедница во Република Северна Македонија.

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на  граѓаните припадници на српската заедница им го честита празникот Свети Сава.

Facebook Коментари