Алтин Зиба: Основното музичко училиште во Струга е одлична можност за бесплатно изучување музички инструменти од рана возраст

- Интервју, Локални
476

На 22-ри септември во Струга започна со работа Општинското основно односно нижо музичко училиште. Ова е одлична можност за сите надарени ученици бесплатно да изучуваат музички инструменти и уште од основно училиште да се посветат на музиката, како нивна идна професионална опредалба. Иницијатива која постоеше одамна, годинава доби зелено светло од Министерството за образование и наука, па идејата сега е реланост.

Деталите околу наставата, музичките инструменти кои се изучуваат, наставниот кадар итн, ги дознавме од директорот на Основното музичко училиште во Струга, Г-дин Алтин Зиба.

Целиот разговор можете да го проследите во следново видео:

Извор: Play radio

 

Facebook Коментари