Бомба од Првата светска војна пронајдена во водите на реката Црн Дрим

- Локални
388

На 15.09.2021 година во ОВР Струга пријавено е дека била пронајдена експлозивна направа во водите на реката Црн Дрим во Струга.

-По извршен увид, од претставник на Дирекцијата за заштита и спасување констатирано е дека се работи за бомба од Првата светска војна која е безбедно подигната.-информираат од СВР Охрид

Извор: СВР Охрид

Facebook Коментари