Ќе се формираат доброволни противпожарни друштва во Струга, еве како да се пријавите

- Локални
214

Како резултат на се’ почестите пожари на отворен простор во шуми, стрништа, лозја како и во урбани средини, Противпожарниот Сојуз -Струга во соработка со Териториалната противпожарна eдиница Струга како и со Одделението за Заштита и спасување и Месни заедници при Општина Струга врз основа на закон, како и од позитивните искуства од западните земји,  ќе формира Доброволни противпожарни друштва за инервенции при природни и елементарни непогоди во регионот на Општина Струга.

Право да се пријават имаат невработени, но и вработени лица без разлика во која институција, кои ќе бидат ангажирани само во посебни случаи.

Кандидатите ќе имаат почетна обука, а можат да се пријават во просториите на ООПС Струга во ТППЕ Струга,  до зградата на Советот на Општина Струга.

Strugaonline

Facebook Коментари