ЦЈЗ Охрид: Водата во Охридати исправна за пиење

- Локални
64

Водата во Охридати од градскиот водовод е исправна за пиење, информираат од Центарот за јавно здравје Охрид.

-По извршените комплетни физичко-хемиски и микробиолошки анализи на примероци на вода за пиење од градскиот водовод во Охрид, земени во пошироката област Охридати и на повеќе мерни места, констатирано е дека водата од анализираните примероци е исправна и здравствено безбедна за пиење, стои во соопштението од Ценатрот.

Strugaonline

фото: архива

Facebook Коментари