Црвен крст-Струга и Д-р Дијана Шуменкоска ги едуцираа децата од градинката „Пеперутка“ за важноста на оралното здравје

- Локални
214

Тимот на Црвен Крст Струга и Д-р Дијана Шуменкоска беа во посета на градинката „Пеперутка“ каде најмладите добија соодветна едукација за орланата хигиена и беа информирани колку е важна грижата за здравјето на забите.

Грижата за оралното здравје треба да започне уште од најрана возраст. Освен преку кратко предавање соодветно на нивната возраст, дечињата учеа креативно преку цртежи.

Strugaonline

Facebook Коментари