Да бидеме хумани, да и помогнеме на малата Ева од Охрид!

- Локални
277

Започна акција за помош на 12-годишната Ева од Охрид која боледува од тумор на мозокот, Pilocytic Astrocytoma.

– Потребно е во текот на февруари 2020 година, таа да замине на радио-терапија во Турција, која заедно со приемните прегледи чини 18.500 евра. Родителите на Ева не се во можност да ги обезбедат потребните средства, па затоа да ја покажеме уште еднаш сите заедно нашата хуманост и да помогнеме, порачуваат организаторите на акцијата.

Сите хумани луѓе можат да помогнат со донации на следните начини:

– жиро сметка за донации од Македонија: 240127104572478, УНИ Банка, Зоран Колоски

– за донации надвор од Македонија: IBAN: MK7240127104572478

Извор: Оhridpress

фото: aрхива

Facebook Коментари