Дијана Томиќ Радевска: Со изложбата ,,Еден поинаков поглед кон албумот” се враќам во градот на моите предци и презентирам историско интимно раскажување

- Интервју, Локални
308

Синоќа во Административната зграда на Музеј Струга беше отворена изложбата ,,Еден поинаков поглед кон албумот” од Дијана Томиќ Радевска. Авторката на изложбата беше гостинка во студиото на Play radio и со неа зборувавме за мотивите, инспирацијата и процесот на настанување на делата кои можат да ги видат сите љубители на уметноста во Струга, и стружани и туристите. Целиот разговор можете да го проследите на следниов линк.

Извор: Play radio

 

Facebook Коментари