(ФОТОГАЛЕРИЈА) Вевчански карневал 2020

- Локални
188

Под  мотото Напрај се Василичар вчера во Вевчани, во склоп на Вевчански карневал 2020 година се одржа големото дефиле – театар под маски. Покрај традиционалните маски зетот и невестата ,глупавиот август и музичарите и оваа година инспирирани од секојдневните настани и секако политичките случувања на комичен начин беа прикажани случајот Рекет, одлуката на Макрон за промена на условите за влез во ЕУ и други. Атмосферата погледнете ја низ фотографии:

фото: Strugaonline

Facebook Коментари