Гром го оштети трансформаторот во селото Шум, до 12:00 часот водоснабдувањето ќе се врати во нормала

- Локални
392

Лошите временски услови проследени со електрични празнења го оштетија трансформаторот кој со струја ги снабдува пумпите кај пумпната станица во село Шум.

Екипи на МЈП Проаква Струга заедно со екипите на ЕВН Македонија се на терен и прават максимални напори да го санираат дефектот.

Од МЈП Проаква за Strugaonline информираа дека  денеска до 12:00 часот во Струга и околината водоснабдувањето ќе биде вратено во нормала.

Strugaonline

Facebook Коментари