Јасмина Николоска: На младите им е потребна мотивација и поддршка за започнување сопствен бизнис

- Интервју, Локални
526

Во денешното издание на емисијата ,,Плеј кафе“ наша гостинка беше Јасмина Николоска – Амбасадорка за млади на Национална платформа за женско претприемништво (НПЖП) во Југозападен плански регион. Националната платформа за Женско претприемништво е изработена со поддршка на Европската Унија, имплемнтирана од Здружението на бизнис жени, Фондацијата за менаџмент и индустриско истражување и Сојузот на стопански комори на Македонија. Деталите околу самото дизајнирање на платформата и целите на овој проект, како и обуките кои што се одржуваат во рамки на истиот ги дознавме токму од Јасмина.

Целиот разговор можете да го проследите на следниов линк:

Извор и фото: Play radio

 

Facebook Коментари