Крпа во вреќа полна со пена била фрлена во шахтата во Калишта

- Локални
246

Крпа ставена во вреќа полна со пена извадија екипите од МЈП Проаква од шахтата во Калишта.

Од МЈП Проаква претходно преку соопштение информираа дека  ваквата остојба  се случува веќе неколку пати на истото место, каде што неодговорни лица го блокираат канализациониот систем фрлајќи во него градежен и друг отпад.

За целосната рекација на МЈП Проаква oколу  блокирањето на канализациониот систем и мерките кои ќе бидат преземени можете да прочитате на овој ЛИНК

Strugaonline

Facebook Коментари