Најмладата хуманитарка во Струга служеше чај за да и помогне на Сара

- Локални
671

Денеска, пред црквата „Свети Ѓорѓи“ во Струга, најмладата хуманитарка служеше чај и на таков начин, со мал но значаен гест сака да и помогне на Сара Настеска од Охрид. Хумани стружани застануваа да се напијат топол чај и да донираат средства за Сара.

Овој настан, спроведен во соработка со Црвен крст Струга само покажува дека во нашиот град растат деца кои учат за хуманоста и имаат желба да помогнат.

Strugaonline

Facebook Коментари