Најмладите од Ложани со еко акција за почиста околина

- Локални
422

Во Ложани  вчера по петти пат најмладите кои се дел од еко групата „Не биди ѓубре“  се организираа и чистеа по повод големата акција која беше во тек низ цела држава.

Иницијативата „Не биди ѓубре“ пред неколку дена објави повик до сите добронамерни граѓани и екологисти кои имаат рабудена еколошка свест на празникот 11-ти октомври да се организираат еко-акции во секое село и секој град. Во таа акција се вклучија и Струга и Ложани.

Strugaonline

Facebook Коментари