Прим. Д-р Оливер Бојчески промовира збирка од стручни трудови ,,Практична спортска исхрана“

- Интервју, Локални
686

Со цел да им се олесни програмата за исхрана на спортистите, на лицата кои професионално или аматерски се занимаваат со спорт, оваа година кога регионалниот центар за Спортска медицина при ЈЗУ „Здравствен Дом“ во Струга слави тринаесет години постоење, а формиран од Прим. Д-р Оливер Бојчески (Специјалист по спортска мецицина и Специјалист по медицина на трудот) се промовира едно специјалнo издание кое претставува збирка на стручни трудови „Практична спортска исхрана“
Збирката е дело на Прим. Д-р Оливер Бојчески заедно со повеќе коавтори.
За ова и други теми од истата област зборувавме токму со Прим. Д-р Оливер Бојчески. Целиот разговор можете да го проследите на следниов линк.

 

Извор : Play radio

Facebook Коментари