Струга ја заврши 2023 година со позитивен природен прираст

- Локални
194

Во четвртиот квартал од 2023 година Струга бележи позитивен природен прираст.

Според податоците од Државниот завод за статистика, во последните три месеци од минатата година во Струга имало 106 новороденчиња, а починале 102 лица, односно има природен прираст 4.

Во истиот период биле склучени 86 бракови, а имало 21 развод.

Strugaonline

Facebook Коментари