Вевчански карневал 2019

- Локални
848

Се до 14-ти јануари сите патишта водат во Вевчани.

Околу 1000 маски на оригинален и единствен начин ја претставија својата маска од општественото секојдневие.

Најголемиот театар на отворено во Вевчани преку хумор и сатира на најдобар можен начин ги отсликува општествените појави вклучувајќи го и политичкиот живот.

Освен критикување на политичарите, Вевчанци и годинава ќе се погрижат за добра забава на сите сограѓани и бројни гости.

Култната македонска група „Архангел“, заедно со Неша од групата „Галија“, Културно уметнички работници и Dj RootBoy настапија вчера, а вечерва присутните гости и василичарите ќе ги забавуваат Кате и групата „Нели ти реков“, „Баклава“, „Џубокс бенд“ и Оркестар Зурли и тапани од Вевчани.

Извор и фото: Strugaonline

Facebook Коментари