Во Струга промовирана книгата за деца „Мравко“ од Даниела Милошеска

- Локални
302

Во Спомен куќата на Браќата Миладиновци во Струга, во петокот беше промовирана книгата за деца „Мравко“ од Даниела Милошеска, воспитувач во ЈОУДГ „8-ми март.“ Книгата е наменета за најмладите и содржи пет илустативни приказни соодветни за децата од претшколска возраст.

„Мравко е лик кој е интерес и лесно запамтлив за децата. Преку воие пет приказни, децата ги поттикнуваме на љубов, желба и почит за книгата воопшто. Преку содржината на оваа книга, на сликовит начин, децата имаат можност да ги научат основните и второстепените бои и правилното користење на четка. Во оваа книга, најмладите учат за почит кон постарите, ја запознаваат нашата татковина, токму преку патувањата на Мравко. “ – вели авторката Даниела Милошеска.

Преку овие илустрации, децата исто така учат за хигиена, хуманост, правилна употреба на вода и струја и други вештини и вредности кои им се потребни.

Книгата е влезена во проекти од Национален интерес на Република Северна Македонија и е поддржана од Просветно дело.

Веќе е во продажба во книжарниците на Просветно дело.

Strugaonline

 

Facebook Коментари