Во Струга се поставува модуларен Ковид центар

- Локални
677
Имајќи го во предвид развојот на ситуацијата со Ковид 19 вирусот , во соработка со Министерството за Здравство, Општата болница во Струга ќе постави модуларен Ковид центар.
-Општина Струга е во тек со подготовките. Забрзано се работи на терен за да се исполнат сите услови за поставување на истата и да се прошират капацитетите.-информираат од Општина Струга.
Од таму апелритаат граѓаните да ги почитуваат сите мерки и препораки за заштита од вирусот ковид 19.
Модуларната болница се очекува да биде готова до почетокот на месец декември.
Моментално во Струга има 364 активни случаи на ковид 19.
Strugaonline

Facebook Коментари