Македонските граѓани од утре во Србија ќе можат да влезат само со негативен ПЦР тест

- Македонија
86

Граѓаните на Македонија, Хрватска, Бугарија и Романија од утре  за влез во Србија ќе треба да имаат негативен ПЦР тест не постар од 48 часа, одлучи денес Кризниот штаб во Белград.

Оваа  одлука е донесена врз основа на проценка на епидемиолошката состојба, како и врз основа на трендот на заболување од коронавирусот, истата нема да важи за српските државјани кои доаѓаат од територијата на тие земји.

Facebook Коментари