На 8-ми март ќе биде промовирана евровизиската песна, Васил Гарванлиев ќе ја претставува Македонија со „You“

- Македонија, Музика
175

 

Во недела (8-ми март) во  дневникот 2  на МТВ  ќе биде промовирана евровизиската песна „YOU“, со која што Васил Гарванлиев ќе настапи на 65-тото издание на Евровизија во Ротердам.
Автор на музиката на песната е Невена Нешкоска, Нешкоска е охриѓанка која живее во Чикаго  таа заедно со  нејзината сестра Калина Нешкоска и колешката од Беркли, Алис Шредер е автор и на текстот. На продукцијата и аранжманот на песната освен Невена Нешкоска работеа  и Дарко Димитров и Лазар Цветкоски.

Видео записот за песната го режираше Милена Витман, а за фотографијата и за монтажата се погрижи Ѓорѓи Вацев. Продуцент на спотот е Јелмаз Дервиши.

Facebook Коментари