75 години слободна Струга- делегации на СДСМ и Сојузот на борци го одбележаа 8-ми ноeмври

- Локални
397
Во организација на Општинската организација на Сојузот на борци од општина Струга свечено беше одбележан 8-ми ноември, Денот на ослободувањето на Струга. На манифестацијата присуствуваа граѓани, претставници од локалната самоуправа, организации, политички партии, како и претставници на Армијата. Пред присутните  се обрати претседателот на ОО на Сојузот на борци Ајредин Мемеди.
Традиционално, општинската организација на СДСМ-Струга по повод Денот на ослободувањето на Струга положи свежо цвеќе на Споменикот на револуцијата.
Strugaonline

 

Facebook Коментари