Акциска контрола на СВР Охрид- 8 лица во Струга управувале возила под дејство на алкохол

- Локални
164

На 5-ти и 6-ти октомври 2019 година, на целото подрачје на СВР Охрид се спроведе акциска контрола за откривање на возачи кои управуваат возила под дејство на алкохол.

– Констатирано е дека 13 возачи на моторни возила (Охрид-1, Струга-8 и Кичево-4) управувале возила под дејство на алкохол. Тие биле исклучени од сообраќај и им биле одземени возачките дозволи. За сите прекршоци изречени се соодветни санкции, информираат од МВР.

Извор: МВР

Фото: архива

Facebook Коментари