Актерот  Стрезо Стаматоски доби награда за најдобра епизодна улога на фестивалот „Гола Месечина“

- Локални
65

Актерот  Стрезо Стаматоски од Народен театар Охрид ја доби наградата за најдобра епизодна улога на фестивалот „Гола Месечина“, што изминатите денови се одржа во Скопје во организација на Театар Комедија.

По настапот на фестивалот „Гола Месечина“, Народен театар Охрид при НУЦК „Григор Прличев Охрид“, денеска гостува на фестивалот „Ристо Шишков” во Струмица, каде ќе ја изведе претставата „Стаклена Менажерија” од Тенеси Вилијамс во режија на Софија Ристевска Петрушева.

Strugaonline

фото: fb Стрезо Стаматовски

Facebook Коментари