Автори и илустратори од Струга изработија три детски книги

- Локални
260

Во рамки на програмата „Нов Културен бран“ Здружението за незавизен културен ативизам „ИНКА“ од Струга,  реализираше уметнички резиденции во кои тројца автори на приказни и тројца илустратори, во парови изработија три детски книги.


„Сказна за децата што го куртулија градот“ на Victor YA Pop​ и Тина Тодороска Петроска.
„УНА“ на Горан Ристовски и Сања Котевска​ и
„Сребрениот дух на езерото сонува“  на Христијан Томаноски и Мерсиха Исмајлоска се новите наслови кои произлегоа од овие резиденции.

Од „ИНКА“ информираат дка споменатите детски книги  се предложени за издавање во националната програма на Министерство за култура. 

Strugaonline

Facebook Коментари