Богата програма и многу новитети на шестото издание на „Drim Short 2022“

- Интервју, Локални
212

Шестото издание на фестивалот на краток филм „Drim Short 2022“, оваа година ќе се одржи од 6-ти до 9-ти август, на „Летна Сцена“ при НУЦК „Браќа Миладиновци“ Струга. Оваа година публиката во Струга ќе има можност да погледне филмови во четири натпреварувачки категории, ќе има гостински и специјални програми, филмско-едукативен дел и секако ОФФ програма, која ќе ги продолжи филмските летни ноќи. Деталите ги дознавме од организаторите , Лидија Мојсоски и Јаков Попоски. Целиот разговор можете да го проследите на следниов линк:

Извор: Play radio

 

Facebook Коментари