Годишен концерт на музичкото студио „Соната“ во Струга

- Локални
143

Во големата сала при Центарот за култура „Браќа Миладиновци“ во Струга, во недела, 16-ти  јуни 2019, со почеток во 20:00 часот музичкото студио „Соната“ ќе го одржи годишниот концерт.

Учесниците во една вечер ќе ги отсвират своите најголеми дела на едно место во рамките на овој концертен проект, а сите љубители на музиката во Струга ќе имаат ретка можност да уживаат во истиот.
ВЛЕЗ 50 денари.

Програма:
1. Теодор Талески – „Дует“
2. Јован Голабоски – „Фармата на стариот Мекдоналд“ – П.М.Л.
3. Коста Мирчески – „Мал валцер“ – П.М.Л.
4. Леон Шутиноски – „Врапче“ – Ј. Јовичиќ
5. Мартин Голабоски – „Ој девојко душо моја“ – Ј.Јовичиќ
6. Нарин Шемо – „Приспивна“ – Ј.Бастиен
7. Јован Голабоски – „Валцер на слоновите“ – Ј.Бастиен
8. Живко Шеќероски – „Билјана платно белеше“ – народна
9. Теодор Талески – „Војнички марш“ – Ф.Шуберт
10. Јета Положани – „Приспивна“ – Н. Лисенко
11. Елена Мацевска – „Сузана“ – С.Фостер
12. Мартин Голабоски, Леон Шутиноски – „The muffin man“ – народна
13. Драган Пуроски – „Ах, каде е мојто либе “ – народна
14. Матеа Јоноска – „Хуанита“ – шпанска песна
15. Един Мена – „Пицикато полка“ – Ј. Штраус
16. Димитар Богоески – „Влез во рајот“ – Вангелис
17. Дарко Пејоски – „Оди ѕвездо“ – народна
18. Михрибан Шемо – „Cennet“ – B. Özdemir
19. Алди Жута – „Фанданго“
20. Анди Жута – „Етида“ – Ф. Карули
21. Кристијан Мечески – „Танго“
22. Методија Стојаноски – „Андантино“ – М. Караси
23. Ристо Јулоски – „Чупурлика“ – оро
24. Емре Цицо – „Танц од далмација“ – Калински
25. Марио Стојаноски – „Менует“ – Бах
26. Мартина Паноска – „Унгариш“ – Ф.Шуберт
27. Методија Стојаноски – „Патриција“ – забавна
28. Ана Алексиеска „Меланхоличен валцер“ – С.Мајкапар
29. Игор Климоски „Терапонтски манастир“ – В. Золотарјев
ПРИДРУЖБА
Проф. Лилјана Булоска, Проф. Петар Булоски.

Strugaonline

Facebook Коментари