Иќмет Ислами: Уредувањето на Струга е уметност, следуваат нови креативни изненадувања за граѓаните и туристите

- Локални
1085

Во денешното издание на емисијата ,,Плеј кафе“ на Play radio  разговаравме за кампањата ,,Чиста Струга“ која ЈП Комунално-Струга ја започна во март годинава. Освен едукативните видеа со кои тимот на ова претпријатие ја подигнува свеста за чиста околина, екипите на ЈП Комунално се постојано на терен, а граѓаните велат дека Струга никогаш не била толку чиста како сега.

Деталите на оваа тема, како и темите поврзани со хортикултурното уредување , поставените нови клупи, контејнери нови корпи за отпадоци и сето она што Струга ќе ја направи привлечна за туристите претстојнава летна сезона, ги дознавме од првиот човек на ЈП Комунално, Г-дин Иќмет Ислами.

Разговорот можете да го проследите на следново видео:

Извор и фото: Play radio

Facebook Коментари