Натура Лаб Лабуништа: Еколошка катастрофа во местото викано „Калишта-Лабуништа“

- Локални
218

Остатоци од заклани животни оставени кај игралиштето во местото викано „Калишта-Лабуништа“ ја згрозија јавноста. Фотографии кои говорат за катастрофата објави  Здружението „Натура Лаб Лабуништа.

Несовесноста на „луѓето“ нема крај! Време е да се преземат строги мерки против ваквите нелуѓе кои свесно ја загадуваат природата и здравјето на околните мештани. Доколку имате било какви информации за сторителот на ова гнасно дело да го пријавите во порака“ – стои во објавата на здружението.

Извор и фото: „Натура Лаб Лабуништа“

 

Facebook Коментари