Струшките советници изгласаа мораториум на градежните активности

- Локални
227

На денешната седница на Совет на Општина Струга, струшките советници изгласаа мораториум на градежните активности.

Советниците исто така  го усвоија и акцискиот план со мерките кои треба да се преземат согласно препораките на УНЕСКО.

Со акцискиот план е предвидено да се врати во првобитна состојба просторот  на потегот од Струга до Калишта до октомври оваа есен, а ќе се врши и перманентен надзор во насока на спречување на ново уништување на трската од Струга до Калишта.

За сето она што во Струга и Охрид ќе биде постигнато во насока на остварување на препораките на УНЕСКО ,отчет треба да се достави до Владата.

 

 

Facebook Коментари