Ученици од ДМУ ,,Тодор Скалоски-Тетоец“ од Струга освоија 13 награди на државен натпревар за млади музичари

- Локални
175
На Државниот натпревар за млади музичари  2021 во организација на ЗДНМБУ „Хармонија – МБ“ штосе одржа на 12-ти  и 13-ти  јуни 2021 во Скопје и Тетово,  учениците од ДМУ ,,Тодор Скалоски-Тетоец“ од Струга,  освоија тринаесет награди.
1.Наум Палоски – прва награда во категоријата кларинет (класа проф. Ацо Тасески)
2.Билјана Буџакоска – специјална награда (100 поени) во категоријата соло пеење (класа проф. Едлира Арифи)
3. Стефан Чеменкоски – специјална награда (100 поени) во категоријата теорија на музика (проф. Гоце Стојаноски)
4. Ања Танеска – прва награда во катагоријата теорија на музика (проф. Гоце Стојаноски)
5. Ѓорѓи Спасески – втора награда во категоријата теорија на музика (проф. Гоце Стојаноски)
6. Беџет Јашари – прва награда во категоријата теорија на музика (проф. Вагнер Нуши)
7. Блин Нуши – втора награда во категоријата теорија на музика (проф. Вагнер Нуши)
8. Наум Палоски – специјална награда (100 поени) во категоријата хармонија (проф. Билјана Николоска)
9. Андреа Тутенкоска – прва награда во категоријата хармонија (проф. Билјана Николоска)
10. Дарио Тренески – втора награда во категоријата хармонија (проф. Билјана Николоска)
11. Мила Тренеска – специјална награда (100 поени) во категоријата контрапункт (проф. Билјана Николоска)
12. Мила Тренеска – прва награда во категоријата хармонија (проф. Билјана Николоска)
13. Билјана Буцакоска – втора награда во категоријата хармонија (проф. Билјана Николоска).
Strugaonline

Facebook Коментари