Вечерва ќе се одржи 33-то издание на фестивалот ,,Охридски староградски средби 2021“

- Локални
44

Вечерва ќе се одржи 33-то издание на фестивалот Охридски староградски средби 2021.

Ќе настапат осум пејачки ансамбли од Охрид, Битола, Прилеп, Кичево, Штип, Кавадарци и Радовиш.

Фестивалот ќе се одржи на платото пред Центарот за култура „Григор Прличев“ со почеток во 19:00 часот, согласно здравствените препораки и протоколите за организација на јавни настани со почитување на мерките за заштита од Covid-19.

Strugaonline

Facebook Коментари