22-ри ноември е неработен ден за сите припадници на албанската заедница

- Македонија
193
Министерството за труд и социјална политика соопштува дека, согласно со Законот за празниците на РМ (,,Службен весник на РМ,, бр.21/98 и 18/07), 22 ноември 2019 година (петок), Денот на
Албанската азбука, е неработен ден за граѓаните припадници на албанската заедница во Република Северна Македонијa.

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на граѓаните припадници на албанската заедница им го честита Денот на Албанската азбука.
Извор: МТСП

Facebook Коментари