Медицински техничар од Шведска дојде да им помогне на медицинските работници во Скопје

- Македонија
96

Ханс Јорген Михаел Селберг , медицински техничар од Шведска  веќе четврти ден им помага на здравствени работници во Инфективната клиника во Скопје.

„ Тој веднаш се вклопи во работниот процес. Среќен сум што Јорген еден месец ќе работи во оваа установа и ќе им ги пренесе сите свои искуства во третманот со ковид пациенти. Во овие изминати месеци кога целиот свет се соочува со здравствена криза, благодарен сум за неговата солидарност и желбата да ни помогне.“ – вели министерот за здравство Венко Филипче.

Тој изрази надеж дека ваквите иницијативи за меѓусебно помагање ќе продолжат и во иднина.

Strugaonline

Facebook Коментари