„Со срце за Цобе“ – Повик за спас на живот, на Цобе му е потребна нашата помош

- Македонија
114

 

Животот знае да биде немилосрден, особено кога на триесет и осум години треба да уживаш во благодетите на семејниот живот и радоста со сопругата и со пет годишната ќерка, како што е случајот со Слободан Попоски. Тој веќе 10 години се бори со остеодарком, немилосрдна болест која Цобе, како што го нарекуваат најблиските,  успешно ја победува, иако поминал две неуспешни операции. Од минатата година тој е на третман со онкохипертермија и хемотерапија. Сите години поминати во лекување и борба против подмолната болест, го чинеа Цобе висока сума на финансиски средства. Тој самиот на страницата gofundme.com повика за помош од сите добронамерни луѓе за следната операција која што чини 50.000 евра, а кои семејството на Цобе не е во можност да ги обезбеди.

Овде е потребна нашата помош, да се организираме и да одвоиме колку што можеме за Цобе. Нашата донација од срце – за него значи многу!

Број за донација

A1 (VIP) 143-463

Сметка за донација:

Донација од Македонија: Трансакциска сметка 200003505609092 Стопанска Банка АД Скопје

Донација од странство во евра: Стопанска Банка АД Скопје, 11 Октомври бр. 7, Бранч Скопје

IBAN CODE: MK 07200003505611129EUR SWIFT CODE: STOBMK2X
Цел на дознака: Донација за Слободан Попов

Линк за донација gofundme: https://www.gofundme.com/f/jay7xw-medical-treatment?utm_source=facebook&fbclid=IwAR0Aah2G0nID_OHCaT779cotBCiAfb6-ElEjFuB4gQaEVpliwRJ5acdeWRk

 

 

Facebook Коментари